Résztvevők

Az ajánlói programban olyan magánszemélyek vehetnek részt akik nem ingatlan közvetítők, nem dolgoznak ingatlan közvetítő irodában fő, mellékállásban vagy szerződéses jogviszonyban illetve nincs a tulajdonukban olyan vállalkozás amelyik ingatlanközvetítést végez.

Az ilyen személyek ingatlanokat ajánlhatnak.

Ajánlható ingatlanok

Az ajánlói programban olyan ingatlanokat lehet ajánlani amelyek az ajánlás pillanatában nem fellelhetőek a lakaspontingatlan.hu oldalon található adatbázisban, valamint az ajánlás pillanatában nincs a lakaspontingatlan.hu weboldalt üzemeltető cégnek aláírt megbízási szerződése az adott ingatlanra.

Egyéb kedvezmények

Az ajánlói program egyéb kedvezménnyel nem vonható össze. Ajánlónak lehetősége van arra, hogy amennyiben az általa beajánlott ingatlan értékesítése után a számára járó jutalékot nem kívánja átvenni, úgy azt a kedvezményt az ingatlan tulajdonosa érvényesítheti, valamint a neki járó ajándékot kedvezményt is helyette átveheti. 

Az ajánlott ingatlan állapotai

Amennyiben az ajánló feltölt egy ingatlant az ajánlói felületre az megjelenik egy adatbázisban. Az adatbázisban látható az általa ajánlott ingatlan kapcsolattartójának/tulajdonosának neve, az ingatlan elhelyezkedése, mérete (amennyire ismert, a pontos cím, emelet, m2). A rendszer mellé generál egy új ablakot, amelyben az ingatlaniroda tevékenysége kísérhető figyelemmel. Először a kapcsolatfelvétel állapot látható, azután, a részleges, majd aktív állapot látható. Amennyiben az ingatlan értékesítése megtörtént, inaktív, illetve nem aktuális állapot látható. Amennyiben az ingatlan állapota azért inaktív, vagy nem aktuális mert a lakaspontingatlan munkatársa közreműködésével lett értékesítve, az ajánló minden esetben egy e-mail üzenetet kap, melyben felhívjuk a figyelmét arra, hogy a közreműködése keretén belül milyen sikeres üzletkötés történt. Ezek után tájékoztatjuk arról, hogy milyen módon tudja megkapni az ajánlott kupon ellenértékét.