Miért nem adják ki az ingatlanközvetítő irodák a pontos házszámot? Tegnap volt egy érdekes telefonhívásunk megint a Lakáspont Ingatlanban.

Betelefonált egy ügyfél, egy üzlethelyiség hirdetésére és megkérdezte, hol találja meg pontosan az ingatlant. Mikor elmondta neki a kollégánk, hogy nem egy címkiadó iroda vagyunk, de ha megmondja, hogy milyen üzletet szeretne ott nyitni, megmondjuk, hogy alkalmas-e arra a célra, az ügyfél megsértődött. Azt válaszolta, ha nem adjuk meg neki a pontos címet, semmi közünk sincs az ő keresési igényeihez. Nem értette, hogy miért nem tudjuk megadni a pontos címet. Sokan nem értik. A fő ok az, hogy az ingatlanközvetítő irodák megbízásai nem kizárólagosak. Ilyen esetben hiába van szerződése a tulajdonosnak egy ingatlanirodával, aki becsületesen hirdeti az ingatlant, ha egy másik ingatlanközvetítő szeretne kivinni egy ügyfelet, az addig nyomoz, míg meg nem találja a meghirdetett ingatlant és a tulajdonost. Nagyon sok iroda nem hajlandó elosztani a jutalékot, így inkább eltitkolják a fontos adatokat. Ez nagyon bonyolult helyzet, a Lakáspont ingatlan minden irodával együttműködik, de sajnos az irodák többsége nem így tesz. Egy jó tanács: Ha a tulajdonosok kiválasztanának egy irodát, és csak azzal kötnének szerződést, és a többi irodának már azt mondanák, hogy forduljon a kiválasztotthoz, a helyzet egyből átláthatóbb és egyszerűbb lenne.  

Remélem sikerült hasznos információt kapnia a fenti írásomból, ha bármilyen kérdése van, amit szakértőnk megválaszolhat, kérem, küldje el az admi@lpo.hu címre. Rövid időn belül válaszolunk rá.

 

Köszönettel:

Stark Mónika
Lakáspont