Nincs még Energetikai Tanúsítványa?

A Lakáspont Ingatlanközvetítő iroda bármikor, a felmerülő kérdések megválaszolásában és minden szükséges dokumentum beszerzésében segít ügyfeleinek

  • tulajdoni lap,
  • 0-s igazolások,
  • törlési engedélyek,
  • energetikai tanúsítvány,
  • társasházi alapító okirat...
  • Pl. az energetikai tanúsítvány elkészíttetése kötelező minden eladott ingatlannál (a HET-tel kezdődő számát minden esetben bele kell írni az adásvételi szerződésbe), Valamint a 4 hónapnál hosszabb távra kiadott lakásoknál szintén szükséges ilyen tanúsítvánnyal rendelkezni, és a hirdetésben is feltüntetni a számát. Jelenleg nincs szankció, ami azt jelenti, hogy amennyiben valaki nem rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, vagy nem tünteti fel annak a számát a megfelelő helyen , pl. a hirdető oldalak, engedik a nélküle történő hirdetést, de hivatalosan el kellene készíttetni. Egy központi adatbázisban, a pontos adatok ismeretében le lehet ellenőrizni, hogy van-e egy ingatlannak már elkészített Energetikai Tanúsítványa:

https://entan.e-epites.hu/?tanusitvany_lekerdezese

Amennyiben megrendeli, E-mailben akár pár órán belül elküldjük a HET számot, és személyesen maximum 1-2 napon belül átveheti a papír alapon kinyomtatott tanúsítványt is. Kérje kollégánk segítségét a +36 1 317 8711 telefonszámon, Lakáspont Ingatlan.

Legfontosabb tapasztalatok

„Amennyiben profi ingatlanossal van dolgunk, tényleg csak egyszer kell felmérnie az ingatlanunkat. Már előre, a lakás felvételénél tájékoztattak arról, hogy az Energetikai Tanúsítvány mit jelent, és milyen adatok szükségesek az elkészítéséhez, így nem kellett aggódnom, hogy bármikor elkészíttessem, amikor szükséges. Tényleg nagy segítség volt.”

" Mivel az első alkalommal felajánlotta az iroda, hogy elkészítik a tanúsítványt, meg is rendeltem. Így amikor gyorsan kellett döntenem, mert egy nagyon jó árat ajánlottak a lakásomért készpénzben azonnal, el tudtam adni az ingatlant, mert megvolt minden szükséges dokumentumom hozzá. Ha a lakaspontingatlan kollégája nem hívja fel a figyelmemet arra, hogy szükségem lesz az adásvétel pillanatában az Energetikai tanúsítványra, a Társasház Alapító okiratára, és a közös költség tartozásomról egy tájékoztató adatra, nem tudtam volna aláírni a szerződést. Ezért Hálásan köszönöm nekik a segítséget!"