Az ingatlan tulajdonosai nem mindig tudják, hogy amint kiadják a lakásukat, már nem mehetnek be akkor a saját tulajdonukban lévő ingatlanba, amikor csak akarnak, hanem amikor a bérlő is hozzájárul. Általában

havi egy alkalommal ellenőrizheti az ingatlan állapotát, de nem önállóan saját kulccsal, hanem a bérlő jelenlétében. Amíg a lakás ki van adva, rendes szerződéssel, a tulajdonos nem mehet be, csak a lakó engedélyével, és előzetes bejelentés alapján. Amíg bérel valaki lakást, addig az az Ő lakása és a privát területe. A tulajdonosnak bár minden joga megvan a saját lakásához - azzal, hogy kiadta, lemondott arra az időre a használtról.
Az sem indok, hogy ha tűz van, pedig akkor a tulajdonosnak lesz kára - a kiadott lakást biztosítani kell, és akkor a biztosító fizet. Ha meg gondatlanság okozta a kárt, akkor a lakótól követelheti a tulajdonos a kártérítést.

Remélem sikerült hasznos információt kapnia a fenti írásomból, ha bármilyen kérdése van, amit szakértőnk megválaszolhat, kérem, küldje el az admi@lpo.hu címre. Rövid időn belül válaszolunk rá.

 

Köszönettel:

Stark Mónika
Lakáspont