2 az 1-ben lakás a Lakáspont.hu Ingatlaniroda kínálatában

 

A blogunk következő cikkeként a Belváros specialista Lakáspont.hu Ingatlaniroda és Lakáskezelő egyik frissen átépített, felújított lakásának értékesítése kapcsán készült interjút mutatnánk meg:
 

- Kinek ajánlaná ezt a lakást?
- A lakást elsősorban egy olyan családnak ajánlanám, ahol van egy 18+ os gyermek, aki éppen készül leválni a szülői köldökzsinórról. Vagy tökéletes akár egy befektetőnek is, aki nagyobb lakást akar venni, de fél tőle, hogy nem mindig tudja kiadni.

 

- Miért pont nekik ajánlaná?

- A családnak azért, mert a lakás lehetőséget ad arra, hogy valaki kipróbálja milyen az önálló élet úgy, hogy a szülei mégis egy karnyújtásra vannak tőle. Ha akar egyedül is főzhet, de ha nem, anyu átadhatja neki a kedvenc kajáját. Saját bejárattal rendelkezik mindkét lakás, így teljesen külön használható. Amennyiben beválik az önálló élet és a „csemete” elköltözik, a lakást ki lehet adni hosszabb távra. Vagy ha egy befektető veszi meg, aki nagy lakást szeretne, de fél tőle, hogy nem mindig tudja kiadni, a kicsi lakást mindig ki fogja tudni adni, és a bevétel fedezi a nagy lakás rezsijét, vagy ha hitelből vette meg a lakást, akkor a hitel törlesztését is.

- Miért pont ezen a környéken vásároljanak lakást?

- A környék nagyon jónak számít Budapest Belvárosában, a Lakáspont Ingatlaniroda referensei nagyon szeretnek itt értékesíteni lakásokat. Elsősorban az Andrássy út közelsége, ami a világörökség része. Másodsorban a Hunyadi téri piac közelsége, ahol egészséges, friss zöldséget, gyümölcsöt lehet könnyen beszerezni. Harmadszor pedig a pazar közlekedés, a metro és a troli közelsége, valamint még a 4-es, 6-os villamos, és a Nyugati pályaudvar/Westend is nagyon vonzó célállomás, ha valaki Budapesten keres albérletet.

- Miért pont ez az épület?

- Az épület nagyon jó állapotban van, kevés lakó lakja, így még a szokásosnál is csendesebb az udvari kis lakás, de a nagyobb, utcai is. Nagyon jó minőségben épült meg a ház, ezért a fűtési költség alacsony.

- Milyen előnyös tulajdonságai vannak az ingatlannak?

- A lakások fel vannak újítva. Manapság sokan félnek a gáztól, két okból is:

1. mert veszélyes, szénmonoxid mérő nélkül nem is szabadna már lakni egy lakásban, ahol gáz fűtés van, és még nincs kondenzációs kazán

2. nagyon drága lett gázzal fűteni, mert ha valaki kicsit is többet fogyaszt, mint az elfogadott norma, 7x-es a szorzó a gáz áránál.

3. A lakás nyílászárói is fel vannak újítva, mind az ablakok, mind az ajtók.

4. Tágas, sarokkád van a fürdőben, és még mellette egy masszázs zuhany is.

- Mi az, amivel többet tud más ingatlannál (más hasonló ingatlannál)?

- Többet tud, mert 2 az 1-ben lakás, azaz 98 m2-en rendelkezik egy mini és egy igen tágas lakással. Általában a lakásokat 2 részre, 49-49 m2-es lakásra bontják, de így teljesen eltérő igényeket is ki tud elégíteni.

- Milyen pluszok, extrák kerültek kialakításra a felújítás során?

- Főleg a kis lakásnál tudtunk a beépített lépcső alatt szekrényekkel tereket nyerni, és a galérián is megtalálható egy hatalmas beépített szekrény.

A nagyobb lakás egyik hálószobája, mivel eredetileg talán leválasztott lakásból alakították ki, nem volt elég hangszigetelt, így egy igen erős hangszigetelést kapott, semmilyen hang nem szűrődik át.